Hart voor de natuur sinds 1923

Over ons.

Rigoni di Asiago

De smaak van traditie

Rigoni di Asiago is een familiebedrijf dat zijn oorsprong heeft in Altopiano di Asago, een berggebied in het noorden van Italië. Een zonnig klimaat, bossen en groene vlakten maken dit gebied tot een klein paradijs. In deze omgeving, waar de mens nog midden in de natuur leeft, is het maken van honing en jam een eeuwenoude traditie.

Van generatie op generatie

Het verhaal van het bedrijf begint in de jaren ‘20 van de vorige eeuw, toen grootmoeder Elisa van haar hobby om bijen te houden haar beroep maakte. Vandaag de dag runnen de kleinzonen van ‘nonna’ Elisa het bedrijf : Andrea, Antonio, Luigi en Mario Rigoni. Dat doen ze met evenveel enthousiasme en dezelfde liefde voor de natuur. Rigoni di Asiago maakt hoogwaardige, gecertificeerde biologische producten. Het Italiaanse bedrijf controleert het hele productieproces, van de teelt van de grondstoffen tot de verpakking van de afgewerkte producten.

6000 ton fruit

Het hoofdkantoor van Rigoni di Asiago bevindt zich in het plaatsje Asiago. Op de groene hoogvlakte Altopiano di Asiago, in Foza, is het productiecentrum gevestigd. Jaarlijks wordt er ongeveer 6.000 ton fruit verwerkt. De productiecyclus is volledig geautomatiseerd en wordt digitaal gecontroleerd. Alle transacties worden geregistreerd, om de volledige traceerbaarheid van de grondstoffen te waarborgen.

Milieuvriendelijk

Binnen het productieproces spelen milieuvriendelijkheid en energiebesparing een grote rol. Er is een systeem ontworpen waarmee waterdampen gerecycled kunnen worden, om zo het waterverbruik te reduceren. En het afvalwater wordt eerst gezuiverd voordat het wordt afgevoerd. Verder worden zonnepanelen ingezet voor het verkrijgen van energie voor het beplantingsproces, het logistieke proces en de kantoren.

Natuurlijk… en simpelweg lekker

Bij de producten van Rigoni di Asiago staan de liefde voor goed eten, authieke smaak en kwaliteit centraal. Perfect gerijpt fruit wordt binnen enkele uren na de oogst geselecteerd, gewassen en ingevroren. Dankzij een bereidingsproces met lage temperaturen blijven de voedingswaarde en eigenschappen van het fruit zoveel mogelijk behouden. Een nauwkeurig proces dat voldoet aan de hoogste standaard. Dit geeft gegarandeerd een heerlijk product, geschikt voor het hele gezin!

Alleen het beste fruit

In Bulgarije, op land dat geheel gewijd is aan biologische landbouw en met een perfect klimaat, worden de meeste vruchten voor de productie van Fiordifrutta geoogst. De jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 3.000 ton vers fruit ( aardbeien, frambozen, bramen, pruimen, kersen, hazelnoten, zwarte bessen, rode bessen, kruisbessen, appels , bosbessen, wilde rozen, kornoelje en pruimen).
Voor de rest van het fruit en voor de honing werkt Rigoni di Asiago samen met Italiaanse boeren en biologische imkers. Ze leveren alle Italiaanse honing en het Mediterraanse fruit (sinaasappels, citroenen, mandarijnen, perziken, abrikozen, enzovoort). Zo garandeert Rigoni di Asiago de beste kwaliteit producten.

Eigen laboratorium

Rigoni di Asiago heeft een eigen laboratorium, dat het mogelijk maakt om de kwaliteit van biologische producten te controleren in alle fasen van de productie, maar ook om het productieproces innovatiever te maken. Gekwalificeerde en gespecialiseerde werknemers zijn verantwoordelijk voor het controleren van de grondstoffen gedurende de hele cyclus van de productie. Tegelijk worden meer dan 100 tests per jaar uitgevoerd door onafhankelijke, gecertificeerde laboratoria. Dankzij geavanceerde apparatuur kan Rigoni di Asiago zorgen voor het behoud van de smaken en de continue verbetering van het product.

Certificering

Om er zeker van te zijn dat de producten 100 % biologisch zijn, worden alle producten van Rigoni di Asiago streng gecontroleerd. Gespecialiseerde Europese organisaties zien erop toe dat wordt voldaan aan de eisen voor de productie. Bij biologische producten moeten de certificatie-eisen ook op het etiket te zien zijn.

Rigoni di Asiago combineert traditie met de modernste inzichten. Geniet van de Mielbio, Fiordifrutta, Nocciolata en DolceDì.

Back to Top