Hart voor de natuur sinds 1923

Dolcedì

Een totaal nieuwe suiker: biologisch, natuurlijk en licht

Dolcedì is een natuurlijke, biologische suiker die exclusief uit appels wordt verkregen. Voor 1 kilo Dolcedì wordt meer dan 10 kilo appels gebruikt.

Dolcedì is 15 procent zoeter dan suiker en bevat tegelijkertijd 25 procent minder calorieën. Daarmee sluit dolcedi aan bij de richtlijnen van de WGO (Wereldgezondheidsorganisatie), die adviseert om de consumptie van suiker terug te brengen van 10 tot 5 procent van het totaal aantal dagelijkse calorieën.

Door het natuurlijke bereidingsproces worden de suikers die aanwezig zijn in het fruit gescheiden, met als resultaat een zoetstof die voornamelijk uit langzame suikers (fructose) bestaat. Als gevolg daarvan heeft Dolcedì een lage glycemische index (GI = 22,5 +/- 5), zoals bepaald volgens de standaard richtlijnen (ISO 26642:2010(E). Het gebruik van Dolcedì zou dan ook geschikt kunnen zijn voor mensen met diabetes of obesitas, eventueel onder toezicht van een arts.

Je hebt slechts een klein beetje nodig, om toch een heerlijk zoete smaak te krijgen. Gebruik Dolcedì als natuurlijk alternatief voor suiker bij het koken of bij het bakken van cake en koekjes, in de yoghurt, op de fruitsalade of in de koffie of thee. Dolcedì intensiveert de smaak van een product, zonder die te veranderen. Dolcedì is ideaal voor het hele gezin, omdat het bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Back to Top